Prvi put nakon što je 29. aprila raspušten Gradski odbor SNS u Loznici, iz prostorija stranke oglasili su se naprednjaci, na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, doskorašnjim visokim funkcionerom URS-a i osnivačem Pokreta za Loznicu i Podrinje, kojeg je Aleksandar Vučić imenovao za poverenika stranke.Petrović je predstavio odborničku grupu SNS u Skupštini grada, poručivši da će se “udruženim snagama zalagati za razvoj Loznice i bolji život građana”.

Odbornička grupa SNS će ubuduće u Skupštini imati 33 odbornika. Pored devet odbornika SNS, ovoj odborničkoj grupi se pridružili su se 21 odbornik iz Pokreta za Loznicu i Podrinje, dva samostalna i jedan iz redova Demokratske stranke. Sledeći politiku predsednika SNS i premijera Vlade Srbije, Aleksnadra Vučića, tražićemo još veću odgovornost i još bolje rezultate svih, pre svega onih koji dolaze iz redova SNS

poručio je Petrović.

      Na pitanje očekuje li skoriji dolazak Aleksandra Vučića u Loznicu, on je potvrdio da će premijer vrlo brzo posetiti ovaj grad i saopštiti neke od planova za realizaciju značajnih projekata poput sanacije deponije u Zajači (investicije od dva miliona evra), jalovišta u Kostajniku i izgradnje novog mosta na Jadru u Dragincu, koji bi trebalo da bude završen do jeseni i početka školske godine.

Izvor: Blic foto: S. Pajić