U Krupnju, varošici sa 5.000 stanovnika u kojoj godinama ne radi ni jedna fabrika, otvoren je pogon Džinsi Srbija. Posao je dobila petina nezaposlenih mladih meštana Krupnja. Prošlog leta nakon poplava upućen je apel za pomoć turskim investitorima na državnom nivou, u jesen je potpisan protokol o saradnji, a ovog proleća u hali nekadašnje Krupanjke nakon deset godina ponovo se čuje zvuk mašina. Za većinu od stotinu zaposlenih mladih ljudi, ovo je prvo zaposlenje. Otvarajući fabriku turskog investitora, premijer Aleksandar Vučić pozvao je i druge privrednike da ulože u ovu nerazvijenu i poplavama oštećenu opštinu.

Mi smo kao vlada u Krupanj uložili dosta, ovde smo mi renovirali halu, ono što je bilo opreme od Krupanjske to smo prodali , ovu halu smo dali u zakup simbolično za jedan dinar, verujemo da će ona biti puna, sada je tu 100 radnika a nadamo se da će ih ovde, po rečima gospodina Tanera, raditi još toliko .

      Ovde će se kao i u Leskovcu izvoziti farmerice. Za nerazvijenu varošicu u kojoj godinama ne radi nijedna fabrika to je od velikog značaja. Zadovoljni saradnjom u Krupnju , vlasnik Džinski Srbija Taner Bujugdžan najavio je proširenje proizvodnje.

Za tri do šest meseci biće još 100 radnika, zadovoljan sam što nam je projekat uspeo. Ova fabrika sad ostaje ljudima u Krupnju, trudite se da to opstane što duže.

      Za nova radna mesta već se prijavilo preko 300 nezaposlenih. Uradjene kuće, putevi koji se rade i sredjuju i klizišta velika su pomoć nakon poplava ali je nezaposlenost najveći problem, naglasio je Rade Grujić, predsednik opštine Krupanj.

Ovo je za našu opštinu jednostavno spas, istorijska prekretnica u razvoju Krupnja, znači opstanak mladih koji će ovde raditi i zasnivati porodice

      Život od penzije ili od roda maline do sada je bio jedini prihod za većinu meštana Krupnja. Ima nagoveštaja da prazne hale Krupanjke u kojoj je radilo 1.1oo ljudi, dobiju nove zakupce. Posle poplava i saniranja šteta u Krupnju se nadaju i privrednom preporodu.

M.R.