Lukić novi predsednik FK Loznica

Lukić novi predsednik FK Loznica

     Vlastimir Lukić, uspešni loznički privrednik, novi je predsednik fudbalskog kluba Loznica. Na sednici skupštine kluba, radno predsedništvo u sastavu Milorad Matić, Dejan Stalović i Radomir Stanimirović upoznali su 25 delegata skupštine sa stanjem u klubu i aktivnostima u prethodnom periodu. Delegati su zatim jednoglasno izabrali Lukića za predsednika kluba, koji je u svom prvom obraćanju obećao stabilizaciju kluba, transparentnost u radu i posebnu brigu za mladje kategorije kao

Prijem za lozničku olimpijku

     Košarkašici Aleksandri Crvendakić, mladoj Lozničanki koja je osvojila bronzanu medalju na olimpijskim igrama u Riju, priređen je prijem u gradskoj upravi u Loznici. Tom prilikom su joj uručeni i prigodni pokloni. Aleksandra Crvendakić je 2011. godine proglašena za najbolju sportistkinju grada, a 2015. godine joj je uručena plaketa grada Loznice kao istaknutom sportisti. Izvor : RTS  

Drinska regata od Malog Zvornika do Banje Koviljače ove godine neće biti organizovana

     Drinska regata koja je 6. avgusta odložena usled loših vremenskih uslova, ove godine neće biti održana. Iz Organizacionog odbora regate izdato je sledeće saopštenje: Podsećamo javnost da je regata trebalo da bude održana 6. avgusta ove godine, da je tog dana na snazi bio narandžasti meteoalarm i da smo nakon konsultacija sa RHMZ a imajući u vidu da nam je bezbednost učesnika najvažnija doneli odluku da odložimo regatu.

U dvorištu marihuana

     Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu pronašli su zasad biljke nalik na marihuanu, sa sedam stabljika, u dvorištu porodične kuće u okolini Loznice. Pretres je izvršen po nalogu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici. Nakon veštačenja, protiv dvadesetdevetogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Priveden zbog kradje

     Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu podneli su krivičnu prijavu protiv dvadesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog sumnje da je izvršio tri teške krađe. On se tereti da je, tokom jula i avgusta, na teritoriji Šapca, ulazio u haustore zgrada i od starijih ženskih osoba oduzimao novčanike.

Nedozvoljena proizvodnja duvana

     Pripadnici Ministarstvo unutrašnjih poslova u Šapcu, u zajedničkom radu sa Fitosanitarnom inspekcijom, u okolini Krupnja pronašli su zasade duvana sa 11.500  sadnica, visine od 60 centimetara do jednog metra. Policija je zasade našla na dve parcele, u zakupu četrdesetogodišnjeg muškarca. Protiv njega je, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Loznici, podneta krivična prijava zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja.

Rok koncert za Dan mladih

     Kancelarija za mlade Loznice i Udruženje građana ,,Iskra,, u saradnji sa Jovicom Ivanovićem u petak, 12.8. 2016. godine, će obeležiti Dan mladih. Mladi za mlade organizuju koncert na kom će nastupiti sledeći bendovi : – The Spark – Đole, Ema i Marko – Apači – Bljesak Koncert počinje u 20 časova, na platou ispred Vukovog Doma kulture. Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12.

KUD ,,Karadžić” u Italiji

     Članovi KUD “Karadžić” iz Loznice na turneji su u Italiji, gde nastupaju na internacionalnom festivalu folklora u gradu San Gregorio Manjo, u okrugu Salerno, nedaleko od Napulja. Tokom višednevnog boravka u Italiji, tridesetak članova grupe,  pevača, prvog folklornog ansambla i narodnog orkestra, gostovaće u još nekoliko gradova Italije gde će predstavi folklor i tradiciju ovog dela Srbije.

Turistička proslavila rodjendan

     Turistička organizacija grada Loznice obeležila je 16 godina rada i postojanja prigodnim koktelom u dvorištu ispred svojih novih prostorija. Veliki broj zvanica, rukovodstvo grada Loznice na čelu sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, privrednici, predstavnici udruženja gradjana, upoznali su se sa aktivnostima ove ustanove i planovima u narednom periodu.