Lozničanka ” Žena zmaj “

Lozničanka ” Žena zmaj “

     Lozničanka Slobodanka Stević Coka, vlasnica turističke agencije ” Kondor tis ” iz Loznice i članica udruženja poslovnih žena ” Kreativna vizija “, dobitnica je ovogodišnje nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja 2016., specijalno priznanje za porodično preduzetništvo. U prepunoj sali Opere i Teatra Madlenianum u Beogradu, u konkurenciji 26 nominovanih kandidatkinja, Udruženje poslovnih žena Srbije  je po deseti put dodelilo ova prestižna priznanja.

Predavanje o značaju prevencije

     U prostorijama Udruženja penzionera, u Banji Koviljači u subotu u 17:30 časova, održaće se predavanje o značaju prevencije karcinoma dojke. Predavači su prim. dr Nada Đurić, dr Radovan Divnić, dr Nemanja Josić i vma Dragana Tomić, patronažna sestra.

Zaplenjeno preko 130 kg duvana

     Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu pronašli su i zaplenili u pretresu pomoćnog objekta u okolini Šapca oko 134 kilograma rezanog duvana. Pretres je izvršen po naredbi sudije za prethodni postupak, a duvan je uz potvrdu oduzet. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena trgovina, policija će podneti krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnje žene iz okoline Šapca.

Saradnja za više gostiju

     Direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača Aleksandar Jokić i ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Predrag Gluhaković, potpisali su Protokol o saradnji kojim će se dosadašnja uspešna saradnja umnogome unaprediti. Specijalna bolnica će svim korisnicima svojih usluga iz Republike Srpske omogućiti popust od 10% u periodu od 15.11.2016.-  01.04.2017., a predstavnici ministarstva trgovine i turizma će afirmisati kapacitete Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača u Republici Srpskoj.

Obnovljen most u Krupnju

     Na reci Likodri u Krupnju otvoren je most koji je porušen za vreme majskih poplava 2014. godine. Novac za izgradnju donirao je Kuvajt, odnosno Društo Crvenog polumeseca, koje je obezbedilo 229 hiljada evra. Most prijateljstva Srbije i Kuvajta, kako će se ubuduće zvati, povezivaće 4 okolna sela sa opštinom Krupanj. Krupanj je jedna od opština u Srbiji koja je za vreme poplava pretrpela najviše štete koja se procenjuje

Stručni skup o ekologiji

     U velikoj sali Skupštine grada Loznica održan je regionalni stručni skup pod nazivom ” Partnerstvom ka pregovaračkom poglavlju 27 ” u organizaciji Green limes fondacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Na temu značaja ekologije u fazi pristupanja Srbije Evropskoj uniji raspravljali su predavači iz Beograda i članovi Gradskog veća grada Loznice, direktori komunalnih preduzeća iz Loznice i okolnih opština, kao i brojni prisutni gradjani.

Maratonac za Ginisa u Loznici

     Kragujevčanin Goran Nikolić istrčao je svoj 45. maraton od ukupno 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi oborio Ginisov svetski rekord. Slabovidog maratonca na cilju u Loznici dočekao je veliki broj Lozničana, koji su mu poželeli da istraje i obori rekord. Goran već sutra nastavlja da trči sledeći maraton kroz Bosnu i Hercegovinu, sve do cilja 55. maratona u Budvi,  u Crnoj Gori.    

Pomen žrtvama u Dragincu

     Pre tačno 75 godina, 14. oktobra 1941. godine, u Dragincu kod Loznice nemačka vojska streljala je 2.950 civila, među kojima je i 350 dece. U znak sećanja na žrtve, vence na spomen kosturnicu položio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, predstavnici diplomatskog kora i udruženja gradjana. Zločin u Dragincu, prvi je masovni zločin u Drugom svetskom ratu, koji je

Plodovi Rađevine

     U nedelju 16. oktobra na platou ispred Biblioteke “Politika” u Krupnju biće održana privredno-turistička manifestacija “Plodovi Rađevine”. Očekuje se veliki broj učesnika i posetilaca iz celog regiona.Program počinje u devet časova takmičenjem u kuvanju gulaša a nastavlja se izložbom poljoprivrednih proizvoda, gljiva, meda i bogatim kulturno-umetničkim programom.