Лозничке фудбалерке освојиле су златну медаљу на Балканским Спортским играма младих у Сплиту.

Спортске игре младих су највећа и најмасовнија спортска манифестација аматерског школског спорта у Европи, призната од Међународног олимпијског комитета, која је само ове године окупила преко 210.000 младих спортиста у Србији, Хрватској и Босни и Херцеговини.

Већ 25. година , основци из Републике Хрватске, 11. година из Босне и Херцеговине и 8. година из Републике Србије такмиче се  у десет спортских дисциплина у обе конкуренције ( мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах.

Спортске игре младих су у протеклих 25 година постојања окупиле преко два милиона младих спортиста и постале су препознатљив бренд, а основни циљ је промоција здравог начина живота и пријатељства међу децом, поштовање различитости, солидарност и разумевање.

На овогодишњем финалном такмичењу балканских Спортских игара младих у Сплиту од 16. до 21. августа, учествовало је преко хиљаду младих спортиста, победника државних првенстава у ове три државе.

Лозничке фудбалерке су на турниру у малом фудбалу одмериле снаге са вршњакињама из екипа Лидер из Нове Горице ( Хрватска) и Сарајево ( Босна и Херцеговина). У веома неизвесној и изједначеној борби младе лозничке фудбалерке су освојиле златну медаљу, мада резултат на овом турниру свакако није био у првом плану, најважније је било пријатељство, дружење и промоција спортског духа, и прелепи утисци које сви учесници финалног турнира носе и које ће памтити целог живота.   

На великој свечаности 25. годишњице Спортских игара младих учествовали су председник УЕФА Александар Чеферин, који је проглашен за амбасадора године Спортских игара младих за 2021. годину, Јоханес Хан, комесар за проширење Европске Уније, Министар омладине и спорта Владе републике Србије Вања Удовичић, Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, највиши државници Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, а од звезда светског фудбала Луис Фиго, Звонимир Бобан, Фернандо Јеро, Дарио Срна и амбасадор Спортских игара младих Предраг Мијатовић

Фудбалерке и руководство Женског фудбалског клуба Лозница су на прави начин представљале Град Лозницу и Републику Србију у женском фудбалу, пре свега спортским надметањем, fair-play-om и посебно понашањем свих шест дана финалног турнира Спортских игара младих. Као награду за постигнуто, Председник УЕФА Александар Чеферин је доделио капитенки лозничких фудбалерки Андреи Илић признање за младог амбасадора Спортских игара младих 2021. године, као једном од три лауреата овог престижног признања од преко хиљаду учесника овогодишњег финала игара младих. УЕФА је препознала значај женског фудбала на овим играма, и уврстила ову манифестацију као једину у региону која је је ушла у програм УЕФА фондације за промовисање женског фудбала. Тако се млада лозничка фудбалерка Андреа Илић нашла у одабраном друштву амбасадора Спортских игара младих, међу коијма су већ Дејвид Бекам, Немања Матић, Предраг Мијатовић, Жозе Мурињо, Франц Бекенбауер и многи други.