Demokratska stranka (DS) i još pet političkih partija juče su potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila.

Sporazum sa Demokratskom strankom sklopili su Nova stranka (Zorana Živković), Zajedno za Srbiju (Dušana Petrović), Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (Tomislav Žigmanov), Zajedno za Šumadiju (Veroljub Stevanović) i pokret Živim za Krajinu (Boško Ničić).

Predsednik DS Bojan Pajtić je nakon potpisivanja koalicionog sporazuma rekao novinarima da su sporazum potpisale one stranke koje su se i u prošlosti hrabro borile protiv režima Aleksandra Vučića. On je rekao da režim tvrdi da Srbija pobedjuje iako je zemlju u poslednje četiri godine napustilo 200.000 mladih, a gradjani primanju najmanje plate i penzije u regionu.

Pajtić je naglasio da će slogan izborne liste koju prevodi DS biti “Da živimo normalno, da živimo sada”. Takodje je procenio i da će DS postići bolji rezultat na ovim izborima nego na prethodnom glasanju.

Demokratska stranka (DS) rano jutros u 2.20 predala je Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu “Za pravednu Srbiju Demokratska stranka”.

Predsednik DS-a Bojan Pajtić naglasio je da ta stranka na vanrednim izborima nastupa pod sloganom “Živeti sada” i istakao da se više ne može dozvoliti da sadašnja vlast ponižava gradjane.

DS i koalicioni partneri sakupili su 11.844 potpisa za predaju liste, za šta se tražilo 10.000 potpisa.

izvor Beta