Na izuzetno posećenom skupu, u prepunoj sali Skupštine opštine Krupanj, za novog predsednika opštinskog odbora SDP Srbije u Krupnju izabran je Borisav Marković. Pravnik po struci, koji je ceo radni vek proveo u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a sada penzioner, Borisav Marković se uvek i iznova borio za Krupanj i Radjevinu, što i sada ističe kao nešto najvažnije i zbog čega se i prihvatio mesta prvog čoveka socijaldemokrata u Krupnju.

Verujem da Krupanj ima perspektivu, mislim da imamo dosta turističkih potencijala , na čemu ćemo svi raditi kako bi ovde privukli sportske kolektive i razvili sportski turizam pre svega. Želimo da napravimo ovde jak opštinski odbor, da uključimo kvalitetne, obrazovane i mlade ljude, koji su puni ideja i energije da to sprovedu u delo. Mi stariji smo tu da im pomognemo, i svi zajedno uradimo nešto značajno za Krupanj.

      Predsednik Regionalnog odbora SDP Srbije Dobrosav Marić istakao je da je formiranje novog odbora SDP Srbije u Krupnju još jedna u nizu aktivnosti kako bi Socijaldemokratska partija Srbije na naredne izbore izašla što jača i organizovanija.

Verujem da ovde u Krupnju možemo napraviti izuzetno dobar izborni rezultat, siguran sam da sa novim ljudima možemo postati značaj politički činilac ovde u narednom periodu. Krupanj je posle prošlogodišnjih majskih poplava obnovljen i umiven, velika stvar za Krupanjčane je i fabrika ,,Jeanci Srbija” koja već zapošljava preko 160 radnika, a ključnu ulogu u dovodjenju ovog stranog investitora u Krupanj imao je naš predsednik Rasim Ljajić. U narednoj godini predvidjeno je još oko sedamdeset radnih mesta, što je pored obnove infrastrukture svakako najznačajnije, jer tako mladi ostaju ovde da žive i rade.

      Potpresednik SDP Srbije i narodni poslanik Milorad Mijatović je obraćajući se brojnim članovima i simpatizerima stranke napomenuo da je uveren da vreme socijaldemokratije tek dolazi.

Najvažnija stvar koju želim da istaknem, a što je inače i ono za šta se mi kao socijaldemokrate zalažemo, je da želimo da uradimo nešto konkretno za ovu lokalnu zajednicu, nešto vredno što će ostati iza nas, na šta čemo biti ponosni. Prošlo je vreme lakih obećanja, moramo mnogo raditi i ispunjavati ono što obećamo ljudima. Bolje da obećamo malo i to ispunimo, nego mnogo i na kraju ništa ne ostvarimo. Dokaz za to je i nova fabrika ovde u Krupnju, nešto izuzetno značajno i vredno, koja treba da bude ključna za razvoj ovog mesta. Siguran sam takodje, da možemo postići da Socijaldemokratska partija Srbije u ovom delu Srbije bude prepoznatljiva, snažna i spremna da pomogne gradjanima u svakom trenutku.

      Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić se zahvalio na pozivu da prisustvuje ovom skupu i novoizabranom predsedniku opštinskog odbora SDP Srbije u Krupnju Borisavu Markoviću čestitao na izboru i poželeo uspeh u daljem radu, kao i u budućoj saradnji na rešavanju svih pitanja značajnih za život žitelja Krupnja.