Kancelarija za evropske integracije, u saradnji sa EU info centrom i Centrom za promociju nauke, proslavili su ove godine Dan Evrope u Krupnju, opštini koju su 2014. pogodile katastrofalne poplave i čiju je obnovu Evropska unija značajno pomogla.

Organizatori su za decu iz osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ pripremili kviz znanja „Šta znaš o Evropi?“, a svakom članu pobedničkog tima su uručeni digitalni mikroskopi .

U Domu politike organizovana je predstava „Kako su drvo i cvet spasili svet“, u izvođenju dečijeg pozorišta „Čarapa“. Cilj predstave, za koju je ulaznica bila pet iskorišćenih limenki, je da najmlađima ukaže na značaj reciklaže u proizvodnji energije i očuvanju životne sredine.

Ivana Djurić, pomoćnik direktora kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije istakla je značaj ovakvih edukativnih projekata, pogotovo u manjim sredinama.

Cilj ovakvih okupljanja, ovakvog rada sa decom jeste da deca što više nauče o Evropi, o vrednostima koje Evropu čine, a mi iz kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije smo tu da pomognemo.