Na radnom sastanku u prostorijama stranke u Loznici za Predsednika Regionalnog odbora za Mačvanski okrug izabran je Dobrosav Marić. Posle tri meseca na mestu koordinatora mačvanskog okruga i izuzetno kvalitetnog rada koje se ogleda u rekonstrukciji i omasovljenju svih gradskih i opštinskih odbora, kao i formiranju novih tamo gde rezultati rada nisu bili zadovoljavajući, očigledno je da će Socijaldemokratska partija Srbije u ovom delu Zapadne Srbije postati prepoznatljiva politička snaga.

      Predsednik Izvršnog odbora SDP Srbije Branko Gogić obraćajući se prisutnim lokalnim medijima istakao je da je Socijaldemokrtska partija spremna za predstojeće izbore.

Formiranje ovog Regionalnog odbora i postavljanjem gospodina Marića na mesto predsednika, zaokružujemo priču oko formiranja regionalnih odbora po celoj Srbiji, a sve u cilju što boljeg organizovanja i jačanja stranačke infrastrukture pred predstojeće izbore. Da li će oni biti u martu ili aprilu, ili pre, nama je svejedno, mi smo kao stranka već sad spremni za te izbore. Naravno da ćemo prvo razgovarati sa našim koalicionim partnerima, ali mi se spremamo ozbiljno da na te izbore izadjemo što jači.

      Novoizabrani Predsednik Regionalnog odbora Dobrosav Marić istakao je pred brojnim članovima regionalnog odbora iz mačvanskog okruga, da u narednom periodu samo odgovornim i ozbiljnim radom svih, možemo dostići nivo kada ćemo biti respektovani od svih, i tada ćemo znati da smo napravili nešto vredno.

Ubedjen sam da možemo postići da Socijaldemokratska partija u ovom okrugu bude odmah iza mesta gde je SDP Srbije tradicionalno jaka, a to možemo postići samo uz puno angažovanja i rada. Mnogo smo već uradili, a ima dosta toga što još treba uraditi kako bi dostigli ono čemu težimo, a to je da posle Srpske napredne stranke naša partija bude druga po snazi . Kada vidim optimizam, energiju svih vas ovde, siguran sam da ćemo to i ostvariti. Aktivnim radom na terenu utrostručili smo broj članova i postali nezaobilazni politički faktor u mačvanskom okrugu, ali svakako da se sa timne zadovoljavamo, već nastavljamo dalje aktivnosti na širenju stranke

      Na radnom sastanku je prisustvovalo oko pedeset uglednih članova mačvanskog okruga iz Loznice, Šapca, Bogatića, Vladimiraca,Koceljeve, Malog Zvornika, Ljubovije i Krupnja.