Šesnaestu godinu za redom Opština Ljubovija i Turistička organizacija Ljubovija uspešno su organizovale najveću manifestaciju u opštini-Drinsku regatu, a najmlađi učesnik koji je plovio je hrabra beba Nikola Jakovljević, star svega osam meseci.Plovio je pola plovnog puta.
Regata se tradicionalno održava počev od 2001.godine-druge subote jula. Karnevalska povorka od oko 1000 plovila krenula je 8.jula iz Rogačice, sa starta regate, ka Ljuboviji niz Drinu. Plovilo se najlepšim delom jedne od najčistijih evropskih reka. Atmosfera je bila izuzetno vesela, učesnici nasmejani, raspevani. Došli su na regatu kako kažu da se opuste, provedu i zaborave na brige.Na brige su bar na dan svi zaboravili i uživali u ovoj izuzetnoj manifestaciji. Odmorili su se i okrepili u Gornjoj Trešnjici uz vojnički pasulj i nastavili plovidbu. Deo učesnika je usput posetio turističko-rekreativni kompleks „Bok“, a deo Etno selo u Vrhpolju.Plovilo se 40 km uz pesmu i nezaboravan provod. Start je bio u 10:00 časova, uz okrepljenje i odmor na cilj su počeli da pristižu oko 18:00 časova.
Za dobar provod u večernjim satima su bili zaduženi Dženan Lončarević u petak 7.jula i Leksington bend u subotu 8.jula. Izuzetno veliki broj posetilaca je uživao u koncertima i ponelo nezaboravne utiske iz Ljubovije. Deo turista je proveo je produženi vikend u Ljuboviji, od četvrtka do nedelje. Za to vreme deo je posetio Bobiju, deo turista verske objekte koji su brojni i sve više posećeni. Regata je dešavanje koje promoviše čitav kraj. Ljudi dolaze da plove, upoznaju se sa prirodnim lepotama čitave opštine, ali isto tako i sa turističkim potencijalima susednih opština.
Drinska regata je pokrenula razvoj turizma u opštini Ljubovija, zaštitni je znak ovog kraja i pečat na turističkoj karti Srbije.Svi ugostiteljski objekti su bili popunjeni, gosti iz cele Srbije i zemalja u okruženju.Smeštajni kapaciteti izdati mesecima unapred.Mnogi su sada rezervisali smeštaj za narednu godinu.