Najveća turistička manifestacija u ljubovijskom kraju Drinska regata, koju 16-u godinu za redom organizuju Opština Ljubovija i Turistička organizacija opštine Ljubovija tradicionalno se održava druge subote jula, ove godine to je 8.jul 2017. Ploviće se od Rogačice do Ljubovije, plovnim putem od 40 km. Odmor i okrepljenje su u Gornjoj Trešnjici uz vojnički pasulj.Za dobar provod na vodi su zaduženi plutajući trubački orkestri, koji će napraviti karnevalsku atmosferu za sve učesnike.
U večernjim satima za sve učesnike i posetioce organizatori su pripremili koncerte Dženana Lončarevića – 7.jula u 21:30h i Leksington benda – 8.jula u 21:30h. Ulaz na koncerte je besplatan.
Interesovanje za regatu je izuzetno. Smeštajni kapaciteti su odavno popunjeni i traži se ležaj više. Svi u Ljuboviji garantuju nezaboravan provod, očekuju oko 1000 plovila i oko 10 000 učesnika na vodi. Drinska regata je odavno pokrenula razvoj turizma u čitavom kraju. Turisti dolaze da plove i ostaju za produženi vikend od četvrtka do nedelje. Za to vreme gosti imaju priliku da obidju verske objekte, idu na planinsku lepoticu Bobiju, posete kanjone, bave se sportsko-rekreativnim turizmom(ribolov, biciklizam, splavarenje, planinarenje, ronjenje, kanjoning…).