Turistička organizacija opštine Ljubovija desetu godinu za redom organizuje Međunarodni drinski gastro festival u Ljuboviji.

2008.godine je organizovan prvi Gastro festival i iz godine u godinu manifestacija ima tendenciju rasta, kada je broj takmičarskih ekipa i posetilaca u pitanju, i razvoja, kada je sadržaj koji prati Gastro fest u pitanju.

-Gastro festival obuhvata takmičenje u sledećim kulinarskim disciplinama:
-pripremi riblje čorbe;
-etno trpeze;
-moderne kuhinje;
-pekarstvu;
-poslastičarstvu;
-karvingu(rezbarenje na voću i povrću);
-biramo najbržeg kuvara Gastro festa-takmičenje u brzom seckanju crnog luka.

Sudije koje ocenjuju takmičare su profesori sa Visoke hotelijerske škole u Beogradu Jordan Nastanović i Pero Gracun i njihov nekadašnji student, sada mladi kulinar i idejni tvorac Gastro festivala Milorad Aćimović.Profesori Jordan Nastanović i Pero Gracun su članovi Kulinarske asocijacije Srbije i Svetske kulinarske asocijacije, tako da su osvojene nagrade međunarodno priznate.
Učesnici Gastro festivala su iz cele Srbije i iz zemalja u okruženju.Želja organizatora je da se na ovoj manifestaciji vidi to bogatstvo različitih ukusa koji nudi svaki kraj Srbije za sebe i kulinari iz okolnih zemalja, da gosti pokažu svoje kulinarske veštine i predstave jela koja su specifičnost njihovog kraja, a da lokalni gastronomi pokažu azbukovačka jela i ono što turisti mogu konzumirati kada dođu u ovaj kraj.
Priprema riblje čorbe se odvija u glavnoj ulici, gde vlada vesela atmosfera, prava festivalska uz zvuke trube krčka se čorba. Ostale discipline su u holu u koji se ulazi iz glavne ulice, koji je prikladan izlagački prostor tako da su ekipe u neposrednoj blizini.
Cilj je svakako da se Ljubovija predstavi kao mesto gde žive ljudi visoke ekološke svesti, gde se može konzumirati zdrava, organska hrana, puna ukusa i mesto dobre zabave i provoda.

Prijavne listove svi učesnici mogu pronaći na sajtu www.tolj.rs u delu za Gastro festival.