Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, zajedno sa  kordinatorom SDP Srbije za mačvanski okrug Dobrosavom Marićem obišao je Osečinu i razgovarao sa rukovodstvom ove opštine.

Glavne teme sastanka bile su funkcionisanje Centra za socijalni rad i program EaSI ( glavni fond Evropske unije u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike ). Ivanišević je poručio da je u Osečinu došao da sa lokalnim rukovodstvom razmotri sve apekte dalje saradnje i podvukao da će resorno ministarstvo nastojati da pruži podršku unapređivanju kvaliteta rada ustanove socijalne zaštite u tom mestu. Državni sekretar je posebno ukazao na program EaSI, kao dobroj šansi za zapošljavanje na lokalnom nivou. On je tom prilikom pozvao predstavnike opštine da podstaknu građane da naprave kvalitetne projekte i da apliciraju za spomenuti program.

Nakon sastanka, Nenad Ivanišević obišao je Centar za socijalni rad u Osečini.

Posle toga, Nenad Ivanišević i Dobrosav Marić su održali sastanak sa predsednikom opštinskog odbora SDP Srbije Osečina Borivojem Jančićem, koji je i odbornik Skupštine opštine Osečina.