Kamenu devojku, kako je glasio šifrovani naziv ovog tajnog grada Karađorđevića u Malom Zvorniku,  prošle godine posetilo je oko 4 hiljade turista. Ovaj tajni grad,  za koji se do pre nekoliko godina malo toga znalo,  zidao je kralj Aleksandar Prvi Karađorđević u periodu od 1932. do 1934. godine, sa namerom da ovaj objekat bude njegovo tajno ratno komandno mesto. Grad je zidan u potpunoj tajnosti, a informaciju o gradnji pored kralja imala su još 4 visoka državna funkcionera. Gradili su ga zatvorenici koji su u Mali Zvornik dovoženi noću sa povezom preko očiju kako ne bi mogli da zapamte lokaciju. Grad se inače nalazi u brdu u blizini graničnog prelaza sa Republikom Srpskom, a prostire se na 5 hiljada kvadrata, u kojima je smešteno oko hiljadu i po metara hodnika i oko 70 prostorija u kojima je trebalo da bude smešteno od tri do pet hiljada ljudi. Ovaj grad je samo jednom korišćen, od 09. do 12. aprila 1941. godine, kada je svoje poslednje dane u Srbiji ovde proveo Kralj Petar II Karadjordjević, odakle je preko gvozdenog mosta koji nosi naziv njegovog oca Aleksandra I Karadjordjevića, krenuo preko Vlasenice, Han pijeska do Nikšića, odakle je otišao u izbeglištvo iz koga se nikada više nije vratio. Po rečima predsednika opštine Mali Zvornik Zorana Jevtića, ova opština već nekoliko godina izdvaja sredstva kako bi ovaj objekat ucrtala na turističku mapu Srbije.

Cilj nam je da što više ljudi dodje u Mali Zvornik, i sa našim arheološkim nalazištem iz 5-6 veka koji će tek biti atrakcija, sa našim Zvorničkim jezerom, Radaljskim jezerom, Radaljskom Banjom, potencijalima za lov i ribolov i svakako tajnim gradom Karadjordjevića, Mali Zvornik bude mali samo u imenu, a veliki po svim posetama turista našem mestu, jer svakako imamo dosta toga da ponudimo kao turistička destinacija.

Opština Mali Zvornik uspela je da kameni grad prenese u svoje vlasništvo tek 2013. godine. Sa skromnim budžetom uradili su osvetljenje, a  pokušaće preko projekata da obezbede novac za uređenje nekoliko prostorija, ali i hidroizolaciju jer vlaga trenutno predstavlja najveći problem. Za potpunu rekonstrukciju tajnog grada, iz koga je posle rata odneto sve što se moglo, potrebno je mnogo novca. U opštini Mali Zvornik ipak kažu da će učiniti sve kako bi u što skorije vreme podzemni grad učinili još atraktivnijim za posetioce.