Biblioteka Vukovog zavičaja Vas organizuje u petak, 8. septembra, u 19. 30 kljiževno veče sa Milinkom Ametovićem – Beganovićem.
Milinko Ametović-Beganović rođen je 1994, u Loznici. Sa devet godina odselio se za Beč, gde sa porodicom i danas živi. Završio je srednju ekonomsku školu i nakon nje se zaposlio kao operater za jednu mobilnu mrežu u Kol centru. Gluma ga je zanimala već od malih nogu. Pohađao je tri godine časove glume kod glumice Violete Stevanić i Ane Stefanović u školi glume „Papilon“ u Beču. Nakon toga dobio je ulogu u austrijskom pozorištu „Unser Teater“, u predstavu „Svedok Optužbe“, Agate Kristi.
Od 2015. je potpredsednik pozorišne grupe „Oaza“ u Beču i zajedno sa književnicom Nevenom Džaja vodi pozorišnu grupu u kojoj igra mnogobrojne uloge. Iste godine objavio je i svoju prvu knjigu „Svih mojih 20.“
Vodio je mnogobrojne emisije na različitim televizijama i sa mnogim poznatim ličnostima. Oženjen je i ima dve ćerke, a nedavno mu je iz štampe izašla i nova knjiga „Prozor života“.
Na susretu sa Milinkom Ametovićem – Beganovićem razgovaraće se o njegovom životnom putu, glumi i njegovim knjigama.