Predsednik Levice Srbije Borislav Borko Stefanović poručio je u petak u Loznici da će ta partija rasti u Podrinju, kao i celoj Srbiji, jer “građani žele da se zaustavi partijsko zapošljavanje i prekine praksa nameštenih tendera”.
“Srbiju želimo da izvučemo iz kandži štednje građana, koju nameće neoliberalna kapitalistička filozofija koju sprovodi Aleksandar Vučić i njegova vlada, za koju mislimo da je najnesposobnija u istoriji Srbije”, istakao je Stefanović, na sastanku sa budućim inicijativnim odborom u ovom gradu.
On je napomenuo da Levica Srbije nije osnovana da bi samo kritikovala vlast, već da bi ponudila potpuno novu i drugačiju politiku.
“Mi nudimo treći put građanima, okrećemo se čoveku, njegovim potrebama, a ne tržištu”, rekao je Stefanović i podsetio da je Levica Srbije najbrže rastuća opoziciona stranka u Srbiji i da se dve trećine njenih članova nikada ranije nisu bavili politikom.
Inicijativni odbor u Loznici je 84. odbor u celoj Srbiji.
Broji sedmoro članova, koji su najavili skoro otvaranje kancelarije u centru grada, gde će se zainteresovani građani moći upisivati u organizaciju.

T. Ž.