Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetio je Dom za decu i omladinu ,,Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, u kome su smeštena  deca bez roditeljskog staranja, a u okviru Male domske zajednice i deca sa smetnjama u razvoju. Ministarstvo za rad je u 2015. za opremanje kuhinje u Domu, za video nadzor i mašine za održavanje i uređenje dvorišta izdvojilo dva miliona dinara, i još 800.000 dinara za druge potrebe u 2014. godini.

I ove godine će biti sredstava ja se nadam da ćemo uspeti ne samo od naših sredstava nego i od donatora da konkretno pomognemo i ovoj ustanovi ali i svakoj drugoj. Mi smo sebi zadali zadatak da svaka naša institucija ovog tipa mora da ima senzornu sobu, Elektro privreda Srbije nam je do sada mnogo pomogla ostalo je još nekoliko i nadam se da ćemo uspeti u tome.

– izjavio je ministar Vulin.

Ministar Vulin se ovom prilikom sastao i sa načelnikom Mačvanskog okruga, Dragoslavom Milanovićem i  gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem.

” Tu smo da po ko zna koji put potsetimo na humanost Lozničana, ali smo danas ovde i da primetimo napore koje čini Vlada Republike Srbije i ministarstvo na čelu sa gospodinom Vulinom da podrzi ovu ustanovu i da zajedno sa lokalnom samoupravom obezbedi što je moguće bolje uslove za život i rad u ovoj ustanovi.” ‘- istakao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Uslovi u kojima deca borave u ovoj ustanovi su dobri, sobe uredjene, tople, čiste , prilagodjene potrebama i sa njima rade, borave, druže se i pružaju svu potrebnu negu i pažnju i stručnost dvadeset jedan radnik.  Pre četiri godine u Banju Koviljaču su prebačena deca iz doma Kuline, i njihovo zdravstveno stanje  je sada kažu zaposleni daleko bolje nego  ranije.  Ovaj dom može da primi 42 dece.