Predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Moto saveza Srbije posetili su Grad Loznicu i održali radni sastanak sa gradskim čelnicima. Državni sekretar
Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić istakao je neophodnost da sve lokalne samouprave aktivno učestvuju u omasovljenju sporta pre svega, kako bi se mladi pravilno razvijali.

Ministarstvo će pomoći sve projekte koji omogućavaju da mladi u gradovima i opštinama širom Srbije dobiju bolje uslove za bavljenje sportom, i zato smo ovde da vidimo kakva je situacija u Loznici kako bi smo odredili pravce dalje saradnje.

      rekao je državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić. Zamenica gradonačelnika Loznice Ranka Živanović Marković je napomenula da je Loznica oduvek bila i biće grad sporta i mladih, i izrazila želju da će novim projektima, koji su u planu, Grad Loznica postati značajno mesto na sportskoj mapi Srbije.

Ovo je prilika da razgovaramo o kapitalnom projektu moto staze u Loznici, jer je to prilika da vrhunski sport dodje u naš grad. Potpisali smo memorandum o saradnji sa Moto savezom Srbije i preduzećem Motodrom GP, verujem da će Gradsko veće i odbornici Skupštine grada verifikovati taj spoprazum. Ja ću se maksimalno zalagati, u saradnji svakako sa Ministarstvom omladine i sporta, da se ovaj projekat i realizuje

      rekla je zamenica gradonačelnika Loznice Ranka Živanović Marković. Radnom sastanku, pored članova Gradskog veća, prisustvovao je i narodni poslanik dr Jezdimir Vučetić.

M.R.