Predsednik Mačvanskog okružnog odbora SPS Nenad Borovčanin izjavio je danas portalu PodrinjeINFO da je svih osam lokalnih odbora sa Mačvanskog okruga, predložilo sadašnjeg lidera Ivicu Dačića za predsednika partije.

“Ivica Dačić je potreban ne samo SPS-u, nego i Srbiji u ovim teskim i turbulentnim vremenima. Resavanje pitanja kojima se bave on i premijer Vučić, nisu ni malo laka i zbog toga je važno da SPS maksimalno aktivira svoju kadrovsku bazu, ali i da pozovemo sve uspešne ljude u svojim sredinama, da se svojim potencijalima stave na raspolaganje reformskim procesima”

istakao je Borovčanin. Izborom Radeta Grujića za predsednika opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Krupnju, danas je završen ciklus izbornih konferencija SPS u Mačvanskom okrugu. U predhodnih desetak dana izabrana su dva gradska odbora u Loznici i Šapcu, kao i šest opštinskiih odbora u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Bogatiću, Vladimircima, Koceljevi i Krupnju. Izabrani su i delegati za Deveti kongresu partije 14. decembra i predloženi kandidati za najvise funkcije u SPS-u. Borovčanin je napomenuo da je u nekoliko odbora došlo do kadrovskih promena, ali je dodao da je na svim Izbornim konferencijama postignut visok stepen međugeneracijske saradnje i solidarnosti. On je izrazio zadovoljstvo što je u predhodnih nekoliko meseci u SPS, primljeno veliki broj mladih članova sa područja Mačvanskog okruga, gde je na poslednjim republičkim izborima ova partija dobila oko 17 odsto glasova birača.