Za šest dana katastrofe koja je zadesila Krupanj snimatelj lokalne kablovske televizije Slavko Živanović je kod kuće bio samo 20 minuta. A u njegovom dvorištu u selu Brštica je haos. Stara kuća potpuno srušena, nova ugrožena odronom i klizištem.

”Prvog dana je stara kuća pola napukla, četvrtog se potpuno urušila. Odron je stigao na pet metara od nove kuće”

, priča Slavko, ne ispuštajući kameru iz ruku. Kaže da je iz kuće izašao sa kamerom prošle srede, kada su rečice u njegovom gradu počele da divljaju.

”Krenuo sam da beležim dešavanja, a ona su se takvom brzinom množila da nisam stigao kući da odem od tada. Samo sam drugog dana skoknuo na 20 minuta da uzmem rezervno odelo”

priča Slavko. U kući su ostali supruga i ćerka, ostale dve ćerke su na fakultetu.

”Svi me pitaju da li sam normalan, što ne idem kući da spasavam ono što može da se spase. Možda su i u pravu, ali ova katastrofa mora da bude zabeležena”

kaže Slavko. Na motoru sa kamerom u ruci “leti” po Krupnju i beleži sve. Do sada ima sate snimljenog materijala i preko pet hiljada fotografija. Kaže da je za potpuno rušenje stare kuće i opasnosti koja preti njegovom domu saznao od supruge u telefonskom razgovoru. Ali još nije stigao da je obiđe. Pitanje koje se nameće, dokle će izdržati?

”Dok treba. Nije lako, pogotovo što su to moji sugrađani, sve ih znam, a sada gledam njihove tužne sudbine, o svojoj ne stižem da mislim”

kaže Slavko penjući se na motor kako bi stigao do stadiona gde sleće jedan helohopter, jer sve treba da se zabeleži.