Gradska organizacija Socijalističke partije Srbije u Loznici obeležava 25 godina od osnivanja SPS-a prigodnim manifestacijama i programima. Sedamnaestog jula 1990. godine održan je Osnivački Kongres Socijalističke partije Srbije, a prva izborna konferencija opštinske organizacije u Loznici je održana tridesetprvog oktobra 1990. godine kada je izabran prvi opštinski odbor i prvi predsednik SPS-a u Loznici dr Milan Petrović. Od 1990.-2000. godine SPS je imao apsolutnu vlast u Srbiji, od 200.-2004. je u Loznici bio opoziciona stranka, da bi 2004. pa do danas predstavljao deo koalicione vlasti. Predsednik Gradske organizacije SPS-a Dragan Pavlović ističe da je SPS u prethodnom periodu iznedrila mnogo kadrova koji su kvalitetno sve ove godine vršili važne funkcije u gradu.

Svakako smo ponosni na naše ljude koji su predstavljali partiju sve ove godine, naša je obaveza da sledimo njihov primer i napornim radom doprinesemo da gradjani Loznice žive bolje. Ovo je prilika da pozovemo sve naše bivše i sadašnje istaknute članove, naše predstavnike u vladi Republike Srbije i predstavnike drugih partija i na dostojan način obeležimo ovaj jubilej.

      Svečana akademija povodom 25 godina od osnivanja SPS-a u Loznici održaće se 31.oktobra u 12 časova u Vukovom domu kulture.

M.R.