Petoro odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS) koji su podržali razrešenje predsednika opštine Mali Zvornik i svog partijskog lidera Dragana Bogićevića, zadrzaće svoje mandate, ali će prema rečima Bogićevića svi biti isključeni iz partije. Oni, međutim tvrde da su i dalje odani članovi partije i očekuju da će Izvršni odbor SPS-a narednih dana raspustiti Opštinski odbor. Bogićević je u izjavi lokalnim medijima najavio formiranje nove odborničke grupe SPS-a u kojoj su pored njega i Gordana Cmiljanović i Desimir Erić. On je dodao da će početi pripreme za smenu nedavno formirane vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom (SNS). Bogićević, koji je 15. novembra po drugi put izabran za predsednika opštinskog odbora SPS-a u Malom Zvorniku, poziva se na podršku Okružnog i Izvršnog odbora Glavnog odbora. Ali se na istu podršku poziva i druga strana. Zamenik predsednika opštine Bogdan Dukić i jedan od petoro prozvanih odbornika rekao je novinarima da je sa rukovodstvom partije dogovoreno da se o dešavanjima u malozvorničkom odboru, raspravlja posle Kongresa koji je danas održan u Beogradu.

“U razgovorima sa rukovodstvom, izneli smo našu rešenost da ostanemo članovi partije, iako ih je Bogićević uveravao da smo prešli u SNS”

rekao je Dukić i dodao da će opštinski odbor najverovatnije biti raspušten. On je napomenuo da je SPS i dalje na vlasti, jer ima zamenika predsednika opštine, tri člana opštinskog veća, direktora Javnog komunalnog preduzeća “Drina”, kao i sve druge funkcije koje je imao pre smene Bogićevića. U Malom Zvorniku, Srpska napredna stranka (SNS) ponovo je na vlasti, tačno godinu dana nakon što su voljom tadašnjeg većinskog partnera Socijalističke partije Srbije (SPS), zamenjeni Srpskom radikalnom strankom (SRS). Na sednici lokalnog parlamenta održanoj 27. novembra, umesto dosadašnjeg predsednika opštine Dragana Bogićevića (SPS), izabran je Zoran Jevtić iz SNS-a. Funkciju zamenika predsednika opštine zadržao je Bogdan Dukić (SPS), novi predsednik Skupštine je Borivoje Radić (D S S), a poverenje je ukazano i zameniku predsednika Skupštine Radovanu Tadiću (SNS). Od 29 odbornika, nova skupštinska većina u Malom Zvorniku ima 18 odbornika.