Javno preduzeće “Elektromreža Srbije” saopštilo je da je noćas uspostavljeno normalno snabdevanje električnom energijom u regionu Zvornika, kao i da su Ljubovija, Loznica, Krupanj i Osečina dobili struju. “Ekipe JP EMS su, uz velike napore i u teškim vremenskim uslovima, kasno sinoć uspele da normalizuju snabdevanje električnom energijom u tom delu Srbije”, ističe se u saopštenju. Prethodno su zbog “ispadanja” 110-kilovoltnih dalekovoda juče popodne, bez napajanja električnom energijom bili Loznica, Osečina, Krupanj i Ljubovija. Obilne padavine prozurokovale su izlivanje nekoliko rečica na teritoriji grada Loznice, kao i porast vodostaja na reci Jadar.

      Za sada nema opasnosti od izlivanja Drine, jer je protok vode kroz profil brane hidroelektrane Zvornik u granicama normale. Sneg je od jutros prestao da pada u Loznici, a prema podacima Meteorološke stanice, predhodna dva dana pala su 53 litra vodenog taloga po metru kvadratnom. Velike snežne padavine noćas su oštetile kontaktnu mrežu na tri deonice na Barskoj pruzi i na jednoj deonici na Niškoj pruzi, zbog čega je otežano funkcionisanje železničkog saobraćaja, saopštile su “Železnice Srbije”. U Srbiji su jutros zbog kiše i susnežice putevi vlažni, vidljivost je smanjena, ponegde ima raskvašenog snega, a u popodnevnim časovima se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

      Zbog izlivanja reka saobraćaj je obustavljen na putu I-28 Mali Zvornik – Ljubovija, u mestu Velika reka, na putu II-137 na deonici Tekreriš 2 – Banja Badanja, na mostu na reci Cernici, zatim na deonici puta Nanomir – Mionica, u mestu Donja Toplica i na delu puta Šabačka Kamenica – Donje Crniljevo. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da nema mesta za paniku građana zbog pojačanih padavina u Srbiji, a posebno kada se radi o području Obrenovca.