Juče je posle dvomesečnih pregovora potpisan predugovor sa mešovitom srpsko – turskom firmom u daljem tekstu investitorom o iznajmljivanju  sportsko – rekreativne hale Paul  koja se nalazi na posedu preduzeća Pejak-handel d.o.o. Investitor planira da u najkraćem roku preuredi halu u prostor gde će se zaposliti oko 250 osoba a osnovna delatnost će biti izrada konfekcije odnosno muških košulja. Investitor planira da za 4-5 nedelja pokrene obuku zaposlenih kao i proizvodnju. Po izjavi investitora roba je predvidjena za izvoz a plasman robe je unapred obezbedjen a kao kupci se spominju poznati svetski brendovi.
Vlasnik preduzeća Branko Pejak kao ni zaposleni u Pejak-Handel d.o.o. neće imazi uticaja na to ko će biti zaposlen u budućem preduzeću nego isključivo investitor. Preduzeće Pejak-Handel d.o.o. će na svom zvaničnom facebook profilu objaviti ukoliko se investitor složi i obavestiti sve kada i gde se mogu javiti po pitanju zaposlenja.
Hala Paul je predviđena za sportske i sajamske aktivnosti i skoro četiri godine je trajala “odrada papirologije” da bi igrom slučaja postala intersesantna sadašnjim investitorima gde se vlasnik Pejak – Handela, Branko Pejak posebno zahvaljuje Milanu, vlasniku firme MILTEKS. Uslovi koje je Branko Pejak prihvatio nisu bili povoljni ali sama pomisao da će ovde naći zaposlenje toliko osoba je pobedila. Grad Loznica a u prvom redu Gradonačelnik su se uključili i uz njihovu dragocenu pomoc će ceo proces pokretanja proizvodnje sigurno biti ubrzan.

Investitor će svoje preduzece registrovati u Loznici a ne u Beogradu tako da će i deo prihoda pripasti našoj Opštini.

Izvor : FB Pejak – Handel Banja Koviljača