U Vukovom domu kulture u Loznici večeras je održana književna manifestacija “Pesnički pozdrav proleću”, koju od 1984. godine u prve dane proleća tradicionalno organizuje književni klub lozničkog kulturno umetničkog društva (KUD) “Karadžić”. U okviru večerašnjeg programa nagrađeni su najuspešniji pesnici osnovci i srednjoškolci sa literearnog konkursa ove manifestacije, koji je bio raspisan od 15. februara do 15. marta.

      Na konkursu je učestvovalo 270 učenika sa 400 pesama, razvrstanih u tri kategorije. Žiri manifestacije proglasio je po tri najbolja u konkurenciji mlađih i starijih pionira, kao i srednjoškolaca. Predsednik žirija Ljubomir Ćorilić rekao je Podrinju info da je I ove godine veoma uspela manifestacija, čiji je cilj afirmacija stvaralaštva najmlađih pesnika. Prvonagrađena u kategoriji mlađih osnovaca je Neda Todorović učenica četvrtog razreda osnovne škole “Stanislav Sremčević” iz Kragujevca za pesmu “Fejsbuk”.Najuspešnija u konkurenciji starijih osnovaca je Sonja Galović učenica osmog razreda iste škole, za pesmu “Eh da nije”. Kod srednjoškolaca najuspesniji je Lazar Biorac učeniku trećeg razreda Gimnazije “Filip Filipović” iz Čačka za pesmu “Rastanakr”.

      Svima njima je organizator kao nagradu podelio po jednu knjigu, a oni su se potom prisutnoj publici predstavili sa svojom nagrađenom pesmom. U programu su učestvovali i afirmisani pesnici, članovi književnog kluba “KUD “Karadžić” I Udruženje književnika Srbije. Ovaj klub osnovan je 1973. godine kao jedna od sekcija društva “Karadžić”. Kroz njegove redove prošlo je pedesetak književnika, a trenutno broji oko 20 članova.