U subotu 25.02.2016. god. oko 08 h u Banji Koviljači  u ul.Vojvođanskih brigada, palo je veliko osušeno stablo hrasta.

Ulica preko koje je palo stablo, jedna je od najfrekventnijih u Banji Koviljači i glavna je saobraćajnica prema školi, obdaništu, Domu za decu i omladinu kao i velikom stambenom naselju.

Srećna okolnost je što se isto desilo u subotu kada deca ne idu u školu i obdanište kao i da se u tom trenutku tim delom ulice nije kretao ni jedan pešak ni vozilo.

Prilikom pada stablo je zakačilo stambeno – poslovni objekat Vila “Beograd” na kojoj je došlo do oštećenja krova dok je na susednoj parceli nastalo manje oštećenje podzide i ograde.

Tom prilikom došlo je i do kidanja kabla kablovske televizije.

Policija je po prijavi brzo intervenisala i organizovala službu za što brže uklanjanje stabla sa saobraćajnice i nastavak bezbednog odvijanja saobraćaja.

Nakon par sati i monteri kablovskog operatera su zamenili pokidani kabl i osposobili mrežu.

Nekoliko godina gradjani su se obraćali većem broju institucija tražeći da se osušeno stablo ukloni i spreči tragedija do koje je svakog trenutka moglo doći. Nažalost i pored upornosti gradjana i šetnje od vrata do vrata, nadležnost za izvršenje radova nije mogla da se utvrdi.

Po ko zna koji put postavlja se pitanje – da li ćemo ikada izvući pouke pre nego što se nešto ne završi sa tragičnim posledicama?