Turistička organizacija grada Loznice, Gitar Art Festival – Kreativni Kurs Gitare i BeoCentar – BeoBalet će u subotu 01. septembra na platou ispred Vukovog doma kulture sa početkom u 18.00 časova organizovati “Povratak u školu” – koncertni program, kreativne radionice i interaktivnu animaciju dece.

Koncertni program:

18.00 – BeoBalet Loznica
Sekvence omiljenog bajkovitog klasičnog baleta za decu “Pepeljuga” izvešće predivne balerine iz Loznice.

18.45 – Anja Živanov “Mini koncert – Čarobna balerina”
Najpoznatje baletske varijacije iz kultnih klasičnih baleta odigraće talentovana Anja Živanov. Ne proputite mali baletski spektakl velike balerine!

19.00 – Kreativni Kurs Gitare Loznica
Specijalan nastup gitarista Kreativnog Kursa Gitare iz Loznice koji će svirati najveće rock & pop hitove, kao i kompozicije klasične muzike!

20.00 – Bojan Ivanovski – koncert “Fingerstyle guitar”

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih gitarista koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World “gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare

Kreativne radionice
18.00 – 21.00

Nauči svoj prvi akord na gitari
Posetioci mogu da se upoznaju sa Kreativnim Kursom Gitare i oprobaju sa klasičnom, akustičnom, bas ili električnom gitarom! Profesori gitare pokazaće početnicima prve akorde, a onim naprednim gitaristima pokazaće trikove na licu mesta.

Prvi baletski koraci
Devojčice će naučiti svoje prve baletske korake, ali će otkriti i čaroban svet princeza i vila. Nastavnice BeoBaleta spremile su brojna iznenadjenja i igrice za decu.

Interaktivna animacija
19.30 – 20.30

Trka sa knjigama
Lopta – upoznaj prijatelja
School Snowball Fight
Back to School I Spy