Povereništvo za izbeglice i migracije grada Loznice pozvalo je porodice izbeglih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje nisu rešile stambeno pitanje, da podnesu prijavu za stambeno zbrinjavanje do 18. marta. Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije uputio je poziv izbelim porodicama da se evidentiraju, radi nastavka provodjenja Regionalnog stambenog programa, koji ima za cilj da stambeno zbrine 16.780 najugroženijih izbegličkih porodica u Srbiji. Poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije u Loznici Dragan Stanić rekao za PodrinjeINFO  da je pomoć predvidjena za adaptaciju kuća u vlasništvu, dodelu montažnih kuća, otkup seoskih domaćinstava, zakup, otkup i korišćenje stanova.

      Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, koji ima cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu. Od tog broja 16.780 porodica je u Srbiji, odnosno oko 45.000 ljudi. Regionalni stambeni program Srbije vredan je 330 miliona evra, a regionalni stambeni program sve četiri zemlje vredan je 584 miliona evra. Finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Madjarske.

      Prema evidenciji Komesarijata za izbeglice, u Loznici je 1.450 izbeglica sa produženim izbegličkim statusom i 176 gradjana koji su interno raseljeni sa Kosova i Metohije. Procenjuje se da na području Grada Loznice živi oko 4.700 osoba koje su došle iz bivših jugoslovenskih republika. Kroz razne oblike pomoći stambeno je zbrinuto 185 porodica a 290 još nije rešilo to pitanje.