Sanacija posledica poplava, bila je prioritet opštinske vlasti u Krupnju u ovoj godini, a u 2015. prioritet će dobiti zapošljavanje mladih, poručio je predsednik te opštine Rade Grujić. Grujić je za novogodišnje izdanje nedeljnika Lozničke novosti, izjavio da je u okviru saniranja štete od katastrofalnih majskih poplava, postavljeno 17 montažnih kuća za meštane koji su ostali bez krova nad glavom,a da je u toku izgradnja još deset kuća na seoskom području.

“Radovi na utvrđivanju obala reka dobro napreduju. Završen je put od Zavlake do Krupnja i započeta je rekonstrukcija puta od Krupnja do Korenite u dužini od 11 kilometara. Rekonstruisano je i 15 kilometara niskonaponske mreže, a u toku su i radovi na telefonizaciji opštine”

naveo je Grujić. Veliki problem predstavlja oštećeno jalovište nekadašnjeg rudnika “Stolice” u Kostajniku kod Krupnja, koje još nije u potpunosti sanirano. U krupanjskoj opštini pod muljem je još uvek 633 hektara njiva, zbog čega njihovi vlasnici trpe veliku štetu. Opštinske vlasti u narednoj godini, mnogo očekuju od pokretanja proizvodnje džins garderobe, turske tekstilne kompanije “Džinsi” (Jeanci).

 “Posao će dobiti 150 mladih, a vodili smo razgovore da se taj broj kasnije poveća na 300. Zapošljavanje će nam i u narednoj godini biti jedan od prioriteta”

zaključio je Grujić. Krupanj je centar Rađevine u severozapadnom delu Srbije i pripada grupi 40 najnerazvijenijih opština, sa budžetom od 440 miliona dinara.