Povodom 30 godina od emitovanja serije o Vuku Karadžiću u Galeriji Miće Popovića i Vere Božičković Popović, 17 novembra 2017. god., u petak, u 19 časova, biće upriličen razgovor sa rediteljem Đorđem Kadijevićem. Kadijević je jedan od naših najboljih filmskih i televizijskih reditelja, autor čuvenog filma „Leptirica“ i serije o Vuku Karadžiću koja slovi za jednu od najskupljih ali i najboljih serija jugoslovenske televizije.
O reditelju, likovnom kritičaru i piscu Đorđu Kadijeviću govoriće autor monografije „Više od istine“ Dejan Ognjanović. Ova knjiga kroz razgovor sa Kadijevićem pokriva celokupan njegov opus od filma „Praznik“ 1967. do dokumentarnog filma „Tito i umetnost“ snimljenog 2014.godine. Ujedno Kadijević u knjizi govori i o najvećim glumcima sa kojima je sarađivao, kao što su: Slobodan Perović, Pavle Vujisić, Aleksandar Berček, Miki Manojlović i drugi.
Doktor Dejan Ognjanović autor knjige „Više od istine“ je pisac, filmski kritičar, prevodilac i esejista. Doktorirao je na temu poetike horor žanra u anglo-američkoj književnosti. Objavljuje romane, kratke priče, eseje, bavi se temama iz oblasti teorije i poetike filma i stripa, urednik je brojnih knjiga različitih žanrova.