Posle poplava koje su opštini Krupanj nanele najveće štete na infrastrukturi, ove godine biće završen najoštečeniji državni put Krupanj – Loznica, preko Stolica. Prošle godine rekonstruisan je put preko Zavlake i Mačkovog kamena, a trenutno su u toku radovi na uredjenju i obezbedjenju rečnog korita uz sam kolovoz puta od Krupnja prema Loznici u selu Brštica. Od novembra kada su započeli sa radovima, radnici su pauzirali samo za praznike i kada su bile izuzetno niske temperature. Do sada je utrošeno 6.000 metara kubnih kamena i dve i po hiljade metara kubnih betona. Oštećene deonice biće završene prema najavama i pre ugovorenog roka. Da je uradjeno i više od planiranog, uverila se i ministarka gradjevinsrstva, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović.

Ovo je vitalan put, 11,5 km treba da se završi, rok jeste bio septembar a sada me uveravaju da će biti juni 2015., i verujem da će tako i da bude. Ja sam ovde da pregledam radove i kao što znate ovo finasira evropska unija a radi naše državno preduzeće.

      Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije sa saradnicima, uverio se da radovi teku po planu i istakao da se sve radi po zakonu o urgentnom održavanju, tj. da se put mora vratiti u prvobitno stanje.

Vrednost radova je oko 4,5 miliona evra, iz kredita imamo još sredstva oko 500 miliona evra i to ćemo da iskoristimo da sredimo klizišta koja su van trase.

      Serpentine kod Kostajnika biće bezbedne tek kada se sanira klizište. Za najproblematičniji deo puta gradjevinari moraju da sačekaju proleće. Put Krupanj Loznica je značajan jer je najkraća deonica ka Loznici. Zbog oštećenja meštani iz sela duž ovog puta su morali preko Zavlake daleko dužom trasom. Za meštane ovo je kažu od vitalnog značaja jer će biti zaštićeni i od reke a sigurniji na putu ka Loznici. Zbog radova na ovoj deonici saobraćaj je usporen a vozači se upozoravaju na oprez posebno zbog klizišta i odrona na delu puta kod Kostajnika. Najoštećeniji delovi puta biće asfaltirani na proleće,kada se završe i najkomplikovaniji radovi na potpornoj zaštiti.

M.Radulović