Povodom izveštaja sa fudbalske utakmice „Borac“ Kozjak – „Jedinstvo“ Mali Zvornik u nedeljnom listu SPORT U PODRINjU, a u kojem je na najskandalozniji način opisana utakmica kao i suđenje iste, fudbalski klub Borac želi da obavesti fudbalsku javnost Loznice i Mačvanskog okruga o stvarnom stanju na terenu pre, za vreme i posle utakmice.
Fudbalski klub „Borac“ Kozjak je u konsultacijama sa delegatom utakmice pristao da se pomenuta utakmica odigra iako igrači Fudbalskog kluba Jedinstvo nisu imali ispravno overene lekarske kartone. U slučaju neodigravanja utakmice FK Borac bi pobedio službenim rezultatom 3:0. FK Borac svoje utakmice dobija na zelenoj podlozi a ne za zelenim stolom.
Nećemo pričati o suđenju i samoj utakmici, publika koje je bilo preko 200 je sve videla, a mi pozivamo sudijsku organizaciju da se izjasni o optužbama FK Jedinstvo. To da li rukovodstvo Fudbalskog kluba „Jedinstvo“ iz Malog Zvornika u lažnim izjavama pokušava da opravda ogromno uložena sredstva u svoju ekipu a pritom bude nadigrana od strane jednog „malog“ Borca nećemo ulaziti.
Pre a pogotovo nakon utakmice igrači FK Jedinstvo su ugošćeni na najbolji mogući način, isto onako kao i sve druge ekipe sa kojima vodimo fer i sportsku borbu na terenu.
Fudbalski klub Borac ima za cilj da uveća broj posetilaca na svom stadionu koji će da uživaju u sportskim nadmetanjima, te bodre naš klub. Naš cilj ispunjavamo tako što ne igramo nameštene utakmice, što ne vršimo pritiske na sudije i što ne igramo “3 za 3”. Klub će i dalje ulagati maksimalne napore da svaku utakmicu organizuje profesionalno i da promoviše sportsko ponašanje i navijanje svih posetilaca na stadionu.

 

Predsednik fudbalskog kluba „Borac“ Kozjak,  Miodrag Filipović