Škola violine i gitare održava se po 16. put u Banji Koviljači gde se polaznici pripremaju za nastavak muzičkog školovanja. Trideset i jedan učenik iz gradova širom Srbije i Bosne i Hercegovine i njihovi profesori vežbaju i stvaraju u prelepom i inspirativnom ambijentu banjskog parka. Polaznici škole su različitog uzrasta , od niže muzičke škole do Akademije. Maida Hadžimahović, učenica muzičke škole iz Tuzle do sada je osvajala brojne međunarodne i federativne nagrade, a ljubav prema violini pokazala je još sa četiri godine. Iskustvo i znanje koje će steći u školi violine i gitare više joj je nego dragoceno za takmičenja u budućnosti.

Jako sam zadovoljna seminarom i mnogo mi znači pre svega jer stičem veliko znanje, veštinu i iskustvo na ovom seminaru.

      Program škole osmišljen je kao dešavanja tokom kojeg učenici stiču dodatna znanja iz ovih oblasti, ali se i upoznaju sa time kako izgleda aktivan dan jednog profesionalnog muzičara. Profesor gitare Zoran Anić izuzetno je zadovoljan kako polaznici škole rade i usavršavaju svoja znanja.

Svrha svih ovih škola je da pored redovnog obrazovaja koje deca u muzičkim školama dobijaju, to je da dobiju i nešto više, a to je da se upoznaju sa onim što ih definitivno čeka kao buduće soliste.

      U prethodnom periodu iz škole violine i gitare je izašlo sedamdeset violinista od kojih pedeset svira u gradovima širom sveta.

M.Radulović