U subotu, 10. oktobra od 12 – 15 časova održaće se “Sportski izazov” između Šapca i Loznice u Sportskom centru Lagator u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Coca-Cola. Kapiten Šapca biće kajakaš Nebojša Grujić osvajač srebrne medalje na Evropskim igrama u Bakuu, bronzane na Svetskom prvenstvu 2015. i zlatne 2014. godine. Kapiten Loznice biće mladi rvač Viktor Nemeš koji na prvim Evropskim igrama u Bakuu osvojio srebrnu medalju, a podršku Viktoru i Lozničanima će pružati i njegov brat rvač Mate Nemeš.

      Projekat “Sportski izazov” organizovan je sa ciljem da građane Srbije podstakne da se redovno bave rekreacijom kroz različite sportske aktivnosti. Učešćem velikog broja aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih organizacija koji će se nadmetati u različitim vežbama spretnosti, fizičke izdržljivosti i sportskog znanja biće organizovano takmičenje između Šapca i Loznice, a podršku će im pružati i naši olimpijci. Učestvovanje podrazumeva uključenje u bilo koji sport, igru i fizičku aktivnost koja će tog dana biti organizovana u trajanju od najmanje 15 minuta. Svi učesnici koji odvežbaju minimum 15 minuta dobijaju jedinstveno dizajniranu nalepnicu sa brojem koja automatski donosi jedan poen gradu.

       Pored aktivnosti koje će se dešavati na glavnoj bini, zainteresovani građani će dobiti priliku da učestvuju u igri “Potraga za blagom” u okviru koje će morati da reše određene zadatke u što kraćem vremenskom periodu. Procentualni broj učesnika iz jednog grada biće upoređen sa brojem učesnika iz suparničkog grada i grad sa većim procentom učesnika biće proglašen pobednikom. Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) kompanija Coca-Cola ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Kompanija Coca-Cola širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života, bavljenje fizičkom aktivnošću i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

M.R.