Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Loznici Jovan Todorović saopštio je danas da se neće kandidovati za ovu funkciju na Izbornoj konferenciji 15. novembra. Obrazložio je to činjenicom da je već 15 godina predsednik i da je došlo vreme da ga zameni neko drugi.

„Napominjem da sam u toku izbornih aktivnosti u mesnim organizacijama, predložen 54 puta za obavljanje funkcije predsednika Gradskog odbora, člana Glavnog i Izvršnog odbora, Predsedništva, kao i za druge organe bez navođenja funkcije, što bi se moglo tumačiti kao i kandidatura za potpredsednika stranke.“

, objavio je Todorović na svom fejsbuk profilu. Dodao je ipak da će prihvatiti kandidature za člana Predsedništva ili Izvršnog odbora stranke. Naglasio je da je ponosan na sve što je u proteklih 15 godina uradio, počev od pobede na lokalnim izborima u Loznici 2000. godine, pa preko “natprosečnih” izbornih rezultata na svim predhodnih lokalnim izborima. Najponosniji je na činjenicu da je SPS u Loznici podmlađen prijemom velikog broja mladih članova, koji garantuju sigurnu budućnist stranke. Kao uspehe u radu naveo je i obezbeđenje maksimalne prostorne, materijalne i finansijske uslove za rad partije, kao i formiranje Kluba “Solidarnost pre svega” za potrebe mladih socijalista. Todorović je napomenuo da je SPS predhodnih 11 godina činilac lokalne vlasti i faktorstabilnosti na političkoj sceni Loznice. “Smatram da sam svojim poimanjem politike uticao da loznička politička scena bude jedna od najtolerantnijih u Srbiji, kao dokaz da se u interesu razvoja grada može sarađivati sa političkim protivnicima bez sujete, mržnje i pakosti. Verujem da će i oni koji preduzmu odgovornost za vođenje partije posle mene, voditi politiku na sličan način u čemu ću im svesrdno pomoći”, napisao je Todorović. U Postupku kandidovanja, mesne organizacije predložile su 14 kandidata za predsednika Gradskog odbora SPS Loznica, od kojih će jedan biti izabran 15. novembra. Todorović je aktuelni predsednik Gradske skupštine Loznice, a u dva mandata bio je poslanik Narodne skupštine Srbije. Bio je član Glavnog i u dva mandata Izvršnog odbora SPS-a, a po zanimanju je ekonomista.