Ustanova za fizičku kulturu,, Lagator,, predvidela je planom za ovu godinu izradu projekta grejanja vode na solarnu energiju kako bi umanjila troškove potrošnje struje. Direktor UFK,,Lagator,, Željko Marjanović ističe da ustanova ima dva velika bojlera na struju od po četiri tone, ali pošto ceo objekat sportskog centra nije u funkciji, ovim projektom bi bile postignute znatne uštede.

Predvidjeno je da se projekat odvija u dve faze. U prvoj fazi bi se ta solarna energija koristila za zagrevanje vode u ovim bojlerima ciju zapreminu ćemo prepoloviti, samim tim će i utrošak struje biti znatno manji. U drugoj fazi je predvidjeno dogrevanje vode u bazenu, čime bismo imali stalno toplu vodu i sezona bi mogla da počne već u maju i traje bar mesec dana duže. Planiramo da ove godine uradimo kompletan projekat, a naredne godine krenemo u realizaciju shodno finansijskim mogućnostima.Ono što je sigurno, u prvoj polovini godine nabavićemo dva nova koša vrednosti 1,2 miliona dinara, ove stare prebacićemo u salu u Lešnicu, tako da će i ta sala pored one u Banji Koviljači imati uslove za odigravanje utakmica

Čim se vreme prolepša, zaposleni u UFK,,Lagator,, krenuće u pripremu za novu kupališnu sezonu, koja bi trebalo da počne kao i ranije, sredinom juna.

M.R.