Povodom tri godine postojanja Muzeja jezika i pisma u Tršiću, u okviru programa “Jezik u (ne)materijalnom kulturnom nasleđu” u petak su posetiocima muzeja predstavljene dve kaliografske izložbe “Vukove zagonetke odgonetke” Elde Stanković i “Brzalice” Marije Rnjak.

Program koji je pripremio Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznici biće nastavljen u subotu  u istom prostoru od 14.00 časova predstavljanjem Erskog izvornog humora Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine.

Potom će nastupiti članovi guslarske sekcije Kulturno umetničkog društva „Karadžić“ iz Loznice, dok će fondacija „Babka“ iz Kovačcice prirediti izložbu „Naivno slikarstvo Slovaka u Srbiji“ autora Jana Bačura.

Završnica programa je u petak 9. maja kada će biti predstavljen  projekat “Vuk i zvuk” i najavljene aktivnosti vezane za obeležavanje 200 godina od objavljivanja Vukove Pismenice i Pjesnarice.

Muzej jezika i pisma je zajednički projekat resornog ministarstva i Centra za kulturu Vuk Karadžić iz Loznice, koji je svečano otvoren 21. aprila 2011. godine.