Shodno upozorenju Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu i najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se do 22. januara  na teritoriji cele Srbije očekuju velike snežne padavine, niske temperature, ledeni dani, jak vetar, uvećanje snežnog pokrivača do 30 centimetara,  održano je zasedanje Gradskog štaba za vanredne situacije u Loznici.

Komandant štaba, gradonačelnik Vidoje Petrović je doneo rešenje o formiranju sedam radnih grupa čiji je zadatak da se aktiviraju svi štabovi u mesnim zajednicama Loznice radi procene sopstvenih mogućnosti i reagovanja u slučaju vanredne situacije. Svim subjektima koji su zaduženi za zaštitu i spasavanje ljudi i imovine, zatim snabdevanje gorivom, mehanizacijom i životnim namirnicama naložena je pripravnost a preduzimaju se i druge preventivne i operativne mere kako bi se obezbedili osnovni uslovi za život i rad građana.

Svaka radna grupa, u čijem sastavu su, pored članova štaba i predsednici saveta mesnih zajednica, biće neprekidno na terenu, prikupljati informacije i obaveštavati gradski štab za vanredne situacije. Direktori javnih preduzeća Grad, Toplana, Vodovod i kanalizacija, Naš dom i Elektrodistribucija  u Loznici zaduženi su za potrebne  intervencije prema uputstvima Gradskog štaba. Veća budnost očekuje se od gradske organizacije Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, stručnih službi mesnih zajednica, zdravstvenih ustanova – Doma zdravlja i Opšte bolnice.

Poseban značaj Gradski štab za vanredne situacije pridaje preventivnim merama na redovnom snabdevanju grada električnom energijom, vodom i grejanjem kao i radu inspekcijskih službi na uklanjanju leda sa staza, ledenica sa zgrada i opšte bezbednosti građana na svakom mestu.