Veoma uspešna tribina i okrugli sto pod nazivom „Pokreni svoj biznis – budi hrabar,  prvi i originalan.”, u prepunoj sali Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Beograd, Odeljenje u Loznici, pokazuje veliko interesovanje pre svega mladih ka edukaciji u svrhu pokretanja sopstvenog biznisa.

Pozdravnu reč prisutnima održao je Radovan Divnić, zamenik gradonačelnika grada Loznice.

Svakodnevno srećem mnogo mladih ljudi koji traže posao, ali ne uspevaju da se snadju. Zahvaljujem se svima u ovoj školi koji su ovo organizovali na pravi način. Svi ovi stručni ljudi, profesori Visoke škole, preduzetnici će vam pomoći savetom kako da napravite pravi projekat, konkurišete na odgovarajuće mesto,pristupite odgovarajućim fondovim, dobijete povoljne kredite kod banaka, a sve u cilju novog biznisa koji treba da se dalje razvija u pravom smeru.

Prof.dr Edita  Kastratović je istakla značaj ovakvih edukativnih skupova o preduzetništvu, pre svega za mlade i teže upošljive kategorije stanovništva.

Današnji okrugli sto jeste prvi u nizu aktivnosti ove škole kako bi unapredili preduzetništvo u Loznici. Ceo projekat je delo naših studenata, pažljivo su ga planirali i pripremili, i koji pokazuje da su svi razmišljali i zajedno prepoznali značaj unapredjenja sopstvenog biznisa kod mladih pre svega.

 Ovom okruglom stolu pored predstavnika lokalne samouprave i preduzetnika, bili su prisutni i predstavnici udruženja gradjana osoba sa invaliditetom “Lagator” i Turističko informativnog centra “Banja Koviljača”.

vs1vs2