Za posao u nekadašnjoj fabrici Krupanjka u Krupnju, gde će od februara 2015. godine turska tekstilna kompanija Džinsi (Jeanci), pokrenuti proizvodnju džins garderobe, vlada veliko interesovanje. Kako su portalu Podrinje info rekli u Opštini Krupanj, za jedno radno mesto, prijavila su se više od tri kandidata. Na poziv zainteresovanim za posao, uz ograničenje godina od 18 do 32, prijavilo se više od 500 kandidata, a potreban broj radnika je 150. Zamenik predsednika opštine Krupanj Predrag Marjanović rekao je Podrinju info da bi proizvodnja mogla krenuti u februaru, nakon što do kraja decembra bude završena tehnička adaptacija pogona a u januaru bude obavljena obuka i izbor kandidata. Džinsi je za potrebe proizvodnje, zakupila jednu od hala tekstilne fabrike Krupanjka, koja je nekada radila u sastavu lozničke Viskoze.

“Od oko 30.000 kvadratnih metara, oni su zakupili 4.500, a nadamo se da će kasnije iskoristiti i ostali prostor fabrike”

kazao je Marković. Direktori Krupanjke i firme Džinsi, Zoran Marinković i Taner Bujukdžan potpisali su 6. novembra pismo o namerama o početku procesa proizvodnje. Tim dokumentom se turski investitor obavezao da obezbedi mašine i obavi obuku kandidata u zakupljenom pogonu i da po završetku adaptacije koju će finansirati opština Krupanj, zaposli minimalno 150 radnika. Turska kompanija u Srbiji je već otvorila proizvodnju džins konfekcije u fabrici u Leskovcu, koja zapošljava oko 600 radnika. Fabriku Krupanjka, koja je pre dvadesetak godina zapošljavala i do 1.100 radnika, početkom 2013. godine je iz stečaja kupila Opština Krupanj.