Za četiri meseca biće obnovljene oštećene i srušene kuće, obećao premijer Aleksandar Vučić građanima Krupnja. Premijer Vučić se sastao u zgradi Opštine Krupanj sa predstavnicima lokalne samouprave i stručnih timova, kako bi sagledali stanje nastalo nakon poplava, a zatim je pošao u obilazak poplavljenih područja.

“Ovde je 38 kuća u potpunosti srušeno. Svih 38 kuća obnoviće država Srbija. Takođe, 168 kućaje oštećeno. Svuda ćemo pomoći i građevinskim materijalom i radnom snagom i na druge načine”

, naveo je premijer. Istakao je da država Srbija preuzima na sebe brigu izgradnje svih kategorisanih i nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Krupanj i da neće to ostaviti opštini Krupanj sa nedostajućim finansijskim sredstvima. Vučić je rekao i da Srbija završava sve kada je reč o elektromrežama, PTT-u i telekomunikacijama.

“Ovo će biti veoma kratki rokovi, očekujemo da iskoristimo leto i da do kraja septembra ljudi mogu da se usele u svoje kuće i da nastave svoje živote”

, rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, najveći problem je pitanje klizišta, a stručne službe će odlučiti na kojim lokacijama će se kuće graditi. Vučić je istakao i da će se država potruditi da dovede investitora koji bi otvorio fabriku tekstilne industrije u ovom mestu. Rekao je da već ima na umu jednog potencijalnog investitora koji bi mogao da zaposli 300 do 500 ljudi,  što bi, kako je ocenio, bio veliki podsticaj za Krupanj. Na pitanje novinara u vezi preventivne izgradnje nasipa i uređenju vodotokova, Vučić je rekao da će se na tome raditi, ali da ne može sve da se uradi odmah dodavši da tako nešto na primer ne može ni Amerika. Naglasio je da se mora pojačati korito reke i dodao da su u Krupnju nasipi oštećeni. Objasnio je da će se na tome raditi na nivou cele Srbije, ali da onaj ko kaže da će sve stići da se uradi ne govori istinu.Premijer je rekao da, i kada bi bile uložene dve milijarde evra, opet ne bi to moglo da se uradi pogotovu što Srbija te dve milijarde i nema. Vučić je najavio da će za dva mesaeca ponovo doći kako bi se uverio kako radovi napreduju. Zajedno sa premijerom u Krupanj su stigli i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i državni sekretar u ministarstvu finansija Nikola Ćosović.

Izvor: RTS