Za razvoj 56 mesnih zajednica (MZ) Loznice, u budžetu za 2015. godinu planirano je 26 miliona dinara, znatno manje nego ove godine u kojoj je izdvojeno 76 miliona dinara. Član Gradskog veća Loznice Janko Aleksić izjavio je lokalnim medijima da to ipak ne znači da će naredne godine mesne zajednice imati na raspolaganju manje novca i da će biti uskraćene.

“Zbog problema koje su Saveti MZ imali oko sprovođenja procedure javnih nabavki, smanjena su sredstva iz budžeta. Planirano je međutim da preko Javnog preduzeća – Grad na mesne zajednice utrošimo još pedesetak miliona dinara, što znači, da će proceduru javnih nabavki sprovoditi služba koja i obavlja te poslove u ovom javnom preduzeću”

      pojasnio je Aleksić. Svoj deo od planiranih 26 miliona dinara, kako je naveo Aleksić, svaka mesna zajednica moći će da ostvari po staroj metodologiji. Finansijske programe dostavljaće Gradskom veću koje će o njima odlučivati, a u realizaciji planova savetima MZ pomagaće stručne službe lokalne samouprave. Odbornici Skupštine grada Loznice usvojili su 16. decembra budžet za 2015. godinu, kojim su planirani prihodi od 1,9 milijarde dinara, što je 300 miliona manje nego ove godine.