Već petnaest godina nema putničkih vozova od Šapca ka Malom Zvorniku, i u Banji Koviljači kažu da sve što je vezano za prugu je zapušteno i zaboravljeno. Stanica i odmaralište Železnice su opustošeni i oronuli, a ruglo i opasnost za meštane ovog turističkog banjskog mesta je preko sedamdeset vagona, godinama prepuštenih i vremenu i kradljivcima. Šine su zarasle u rastinje i ne vide se, a od kompozicije preostala je samo konstrukcija. Sve što je moglo da se skine odneto je, a nosi se i dalje. Breneri i brusilice se čuju danonoćno, a delovi vagona odnose se čak i kamionima.Oronuloj zgradi železničke stanice u neposrednoj blizini čuvenog banjskog parka, bez čuvara i zaposlenih, retko ko i prilazi.Zaboravila je Železnica u Banji već dve decenije i na svoje odmaralište. Čuvena vila Draga bila je medju najlepšim u Srbiji, a sada izgleda jako oronulo. Zgrada koja je pod zaštitom preti da se uruši, a a zbog bezbednosti i banjskog izgleda mesna zajednica apelovala je više puta i Železnici i Direkciji za imovinu.

Nama se obraćaju ljudi koji su voljni da uzmu ovaj objekat da ga vrate u njegovo autentično stanje i posluju, što bi bila jedna lepota za Banju Koviljaču i prestavljalo bi ukras kao što je sam objekat nekad bio

      rekao je Radosav Jošić, zamenik predsednika Saveta mesne zajednice Banja Koviljača.Za probleme uništavanja imovine u Banji Koviljači u Železnici znaju. Dotrajali vagoni predvidjeni su za narednu kasaciju a procedura je složena i trajaće najmanje 6 meseci. Neophodna je najpre saglasnost resornog ministarstva, potom Skupštine, kako bi se raspisao tender i sprovele javne nabavke. Za uklanjanje vagona započeli su sa pripremom dokumentacije. Dok se zakonska procedura ne završi u Banji Koviljači će morati najpre da raščiste teren i uklone rastinje duž pruge i ostavljenih vagona.

M.R.