Kapiten omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, Nemanja Maksimović u naredne dve godine branić boje kazahstanskog prvaka Astane. Talentovani fudbaler, rodom iz Banje Koviljače, u zimskom prelaznom roku posle godinu i po dana igranja u slovenačkom prvoligašu Domžale, rešio je da karijeru nastavi u klubu koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“To je odlično organizovan klub, šampion zemlje sa velikim ambicijama. Potrudiću se da što pre izborim mesto u timu i dam doprinos u odbrani nacionalne titule i u evropskim kvalifikacijama”

      izjavio je Maksimović za nedeljnik Lozničke novosti. U Domžalama je bio standardni prvotimac i svojim dobrim igrama zavredio je pažnju finansijski bogatijeg kazahstanskog kluba. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde bio je jedan od najboljih igrača u selekciji Ljubinka Drulovića, koja je 2013. godine osvojila prvenstvo Evrope, a prošlog leta je predvodio tim Veljka Paunovića na Prvenstvu Evrope. U martu ove godine, očekuje ga učešće na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu.