Zbog problema sa okom Novak Đoković je predao četvrtfinalni meč ATP turnira u Dubaiju i to nakon što je Felisijano Lopez osvojio prvi set sa 6:3.

Nije ovo bio uobičajen nastup najboljeg igrača današnjice. Od samog starta nešto nije “štimalo” u Novakovoj igri.Niti je ličio na sebe, niti je rival igrao loše da bi se i osrednjom partijom nekako “provukao” protiv njega. Ne, Felisijano je briljirao, a Nole je delovao usporeno, dekoncentrisano. Peh je učinio svoje i – predaja je postala neminovnost.
Španac je priznao da mu nije bilo drago zbog takvog epiloga.

On je dodao da mu je Novak otkrio da već nekoliko dana ima probleme sa infekcijom oka, što je i Đoković potvrdio pred novinarima, pojavivši se u deset uveče sa naočarima za sunce.

Đoković je u četvrtfinale ušao osokoljen 700. pobedom u karijeri, ali i činjenicom da do ovog susreta nikada nije izgubio od Lopeza, kog je savladao u svih sedam dosadašnjih susreta, uključujući i dva prošlogodišnja.
Predhodno je predao takmičarski meč 11. novembra 2011. u četvrtfinalu mastersa u Parizu, kada zbog bolova u ramenu, nije izašao na megdan Žo-Vilfredu Congi.
Izvor: Blic
T.Ž.