Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodne četiri godine štetnim ugovorima, od kojih su neki tajni, oštetila državu za 997 milijardi dinara, a njegove navode demantovala je Srpska narodna stranka nazvavši Pajtića najvećom sramotom Srbije.

Pajtić je na stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da je neprihvatljivo postojanje tajnih ugovora čija je svrha, po njegovim rečima, da se nešto prikrije i pare sliju u nečiji džep.

“Kad je reč o Er Srbiji javna su samo dva ugovora, dok tri najvažnija još nisu objavljena…Da li je tačno i da strani menadžeri u smederevskoj Železari mesečno zaradjuju oko 340.000 evra, odnosno oko četiri miliona godišnje, dok je to preduzeće u većem minusu nego ranije”, upitao je Pajtić.

On je dodao da će DS početi izradu zakona kojim će biti uvedena apsolutna transparentnost podataka na svim nivoima i koji će, prema njegovim rečima, biti prvi zakon koji će demokrate usvojiti kada dodju na vlast.
Srpska napredna stranka odbacila je danas optužbe predsednika Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića i nazvala ga “najvećom sramotom Novog Sada, Vojvodine i Srbije”.

Stranka navodi da  Vlada Srbije ne krije ništa i da se domaćinski odnosi prema svakom dinaru u državnoj kasi.

Izvor: Beta
T.Ž.