Saobraćajna policija pooštrila je kontrole, pa tako više nijednom vozaču neće praštati ni najmanje prekoračenje brzine, već će obavezno pisati novčane kazne.
U MUP-u Srbije „Blic” nezvanično saznaje da saobraćajni policajci mogu da oproste kazne za prekoračenja brzine samo ako je manje od 10 odsto od propisane.
To do sada nije bio slučaj, pa su saobraćajci opraštali i ako vozite do 20 odsto više od propisane brzine.
Nova pravila uvedena su zbog veće bezbednosti u saobraćaju.
Kazna za prekoračenje brzine do 10 kilometara na sat od dozvoljene u naseljenom mestu je 3.000 dinara, dok je van naseljenih mesta prva kazna propisana za prekoračenja veća od 20 kilometara na sat takođe je 3.000 dinara.
Da su se neki vozači već uveliko suočili sa novim pravilima, potvrđuje i jedan slučaj iz Kosjerića koji je poslednjih dana glavna tema na društvenim mrežama.
Vukašin Perišić iz sela Galovići kažnjen je jer je vozio brzinom od 51 kilometara na sat na delu puta gde je dozvoljeno 50. Prekršajni nalog u koji je, između ostalog i detaljno opisan Perišićev „prekršaj”, objavljen je na internetu.
“Ostao sam u neverici kada su mi kazali da  će zbog novih pravila morati da mi pišu kaznu. Iako mi je sve to najpre bilo veoma smešno, kaznu sam odmah platio, da kasnije ne bih imao problema”, kazao je Perišić za „Blic”.
T.Ž.