Neobična priča se prepričava među zaposlenima u gradskom javnom preduzeću “Ada Ciganlija”, a tema je bivši komercijalni i finansijski direktor ovog preduzeća neobičnog imena – Kristijan Stenberg.

On je prošle godine doveden na ovu poziciju u preduzeću, a zaposlenima se predstavio kao ekspert iz Norveške. Zaposleni su sami otkrili da sa novim direktorom “stvari nisu načisto”.

Kako navode zaposleni u ovom preduzeću, oni su odmah uvideli da nešto nije u redu, na svako pitanje odgovarao je sa: “Ma, može”. Stenberg je bio direktor pet meseci, dok nisu isplivale, sumnjive fakture. Tek tada je Stenbergovo “čudno ponašanje” počelo da nadzire i rukovodstvo “Ade”.Saznali su da je Stenberg svojevremeno promenio ime i da je njegovo pravo poreklo iz Mrkonjić Grada, gde je inače rođen, a da mu je pravo ime Jasmin Buhić. Usledila je panika, razmatralo se da se pozove i policija, ali su se Stenbergu samo zahvalili na saradnji kako bi izbegli aferu.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Beograda, Kristijan Stenberg imenovan je za predsednika Nadzornog odbora JKP “Beograd-put” 28. maja 2014. godine.

Kristijan Stenberg je radio u Gradskoj uprava za cene, u Sava centru, a potom kao Predsednik Nadzornog odbora JKP „Beograd put“ i finansijski i komercijalni direktor JP „Ada Ciganlija“.

Skupština grada postavila ga je za predsednika Nadzornog odbora JKP “Beograd put” 28. maja 2014. U ovom preduzeću kažu da je imenovan za predsednika Nadzornog odbora od strane osnivača. Razrešen je 30. 11. 2015. zbog podnošenja ostavke.

U Gradskoj upravi nisu želeli da objašnjavaju angažovanje Stenberga.

Izvor Kurir

Foto Facebook