Dobrosav Marić, diplomirani ekonomista iz Loznice, direktor Filijale nacionalne službe za zapošljavanje za grad Beograd, dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za društvenu odgovornost. Ovu vrednu nagradu, u Rektoratu BU, dodelio mu je naš znameniti pesnik Pero Zubac.
U obrazloženju odluke stručnog žirija kojim je predsedavao prof. dr Radovan Pejanović sa Univerziteta u Novom Sadu, naglašena je Marićeva radna i stvaralačka angažovanost, njegov doprinos unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Beograda i Srbije, rad na smanjenju nezaposlenosti, briga o mladima, stručnost i profesionalizam i visoka društvena odgovornost.
Tokom mandata Dobrosava Marića na čelu NSZ za grad Beograd uspostavljen je socijalni dijalog između poslodavaca na tržištu rada i lica koja su na evidenciji NSZ. Veliki broj poslodavaca sarađuje sa Nacionalnom službom, a u saradnji sa lokalnim samoupravama organizuju se brojne zajedničke aktivnosti, poput obuka, sajmova zapošljavanja i obrazovanja, sve u cilju smanjenja nezaposlenosti.
Marić je, i pored radnog angažovanja u Beogradu, prisutan i aktivan i u rodnom gradu u svim sferama društvenog života.