Nevreme koje je poslepodne pogodilo nekoliko gradova u zapadnoj Srbiji ugrozilo mnoga domaćinstva. Posebno teška situacija je u Vrnjačkoj Banji, gde je vodena bujica odnela sedam mostova i poplavila 200 kuća. Opasnost preti i od gradonosnih oblaka, saopštili su u Sektoru za vanredne situacije Srbije.
Poplavljen je centar Vrnjačke Banje, a voda je prodrla u stambene objekte, u zgradu Skupštine opštine, a ugroženo je i oko 300 lokala.
Posle najnovijih padavina u kruševačkom kraju, nivo Južne Morave je dostigao 310 centimetara i proglašena je redovna odbrana od poplava.
Nevreme je pogodilo i nekoliko gradova u zapadnoj Srbiji. Problema ima u čitavom moravičkom okrugu, na području Ivanjice, Lučana i Čačka.
Nevreme praćeno grmljavinom i jakom kišom zahvatilo je i Valjevo. Ulicama su tekle rečne bujice pa je saobraćaj u jednom delu grada u zastoju ili je usporen.
Na državnom putu na deonici Valjevo – Loznica, na tri kilometra od mesta Zavlake ka Osečini došlo je do izlivanja reke Jadar na jednu kolovoznu traku puta, pa se saobraćaj na tom delu odvija otežano, naizmeničnim propuštanjem vozila, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.